viernes, 4 de julio de 2008

AVUI INAUGUREM!

El Museu Arxiu Tomàs Balvey presenta una exposició amb Cardedeu com a protagonista.
Una mostra per conèixer com era Cardedeu fa uns trenta anys a través de les diferents obres guanyadores dels concursos de pintura ràpida celebrats per Festa Major entre els anys 1968 i 1979.
La mostra es complementa amb un treball fotogràfic de recuperació de la memòria històrica fet per joves i grans de la vila.

L’exposició es podrà visitar fins el proper 14 de setembre

L’exposició presenta una trentena d’obres que van participar en els concursos de Pintura Ràpida celebrats a Cardedeu entre els anys 1968 i 1979 i que han deixat un important fons de pintura amb Cardedeu com a protagonista.
Els concursos de pintura ràpida tenien lloc durant els dies de Festa Major, i és per això que l’exposició s’acompanya del elements propis de la Festa, amb les garlandes que guarnien els carrers per acollir els diferents actes: els balls, les sardanes, el cercavila amb gegants i capgrossos, i les titelles esdevenien els protagonistes de la Festa Major, convertint-la en un espai de trobada i convivència.
Alguns d’aquests indrets, trenta anys després, han desaparegut o es mostren modificats i permeten al visitant descobrir nous paisatges de la vila o recordar-ne d’antics alhora que convida a evocar històries passades.

“Joves i grans recuperen la memòria històrica de Cardedeu”
Des del Museu Arxiu Tomàs Balvey, i com a complement de la mostra que us presentem, s’ha dut a terme una activitat intergeneracional en la que joves i grans amb un passeig per diferents indrets del poble han compartit coneixements.
Prenent les pintures com a referència, un grup de joves de Cardedeu, guiats per un grup de gent gran, han redescobert el seu poble i han visitat els espais representats a les pintures. Els joves han aportat una nova mirada per mitjà de la fotografia i els grans han pogut compartir els seus records i experiències d’èpoques viscudes al Cardedeu d’abans.
El resultat d’aquesta experiència es reflexa en el material fotogràfic i documental que acompanya les pintures de l’exposició.

3 comentarios:

Anónimo dijo...

Finalment, veiem el resultat de tota la feina feta! Em sembla que valdrà la pena descobrir-lo i gaudir-lo!

Helen dijo...

El montatge de l'exposició ha quedat francament bé, però el més inquietant de tot, es que surto a la majoria de les fotos!! L'experiència va ser molt bona; m'he quedat amb ganes de tornar a repetir.

Marta Masdeu Bagaria dijo...

a la tele ens ha agradat molt... ja veureu com sortirà de maco això!!!